“Ymmärrys ihmisten erilaisuudesta ja strategioista lisääntyi!”

Poikkeusajan CBM – Kurssin priimuksen pohdinnat

KEVÄT 2020 EI HELPOSTI UNOHDU

Enpä olisi uskonut lupautuessani mentorointikurssille marraskuussa 2019, mitä tuleva kurssi ja uusi vuosikymmen tuo tullessaan.

Vinkin kurssista sain hyvältä ystävältäni, joka toimii nyt kurssin käytyään ammattimentorina. CxO:n Certified Business Mentor-kurssi XVIII käynnistyi 17.1.2020 Teknobulevardilla, Vantaalla. Kurssin yhtenä tavoitteena oli hienosäätää meistä osallistujista nykyistä parempia ihmisiin vaikuttajia.

Mentorointiin olin päässyt tutustumaan jo muutamia vuosia aikaisemmin, joten pieni ymmärrys tulevasta oli siis olemassa. Nyt ajattelin investoida itseeni, omaan osaamiseeni ja saada uusia näkemyksiä sekä uutta ajateltavaa kiireisen päivätyön vastapainoksi.

Ensimmäinen tapaaminen jännitti! Matkalla mietin, minkälaisia ihmisiä tulen tapaamaan, millainen Toni on, mitä kerron pikaesittelyssä itsestäni, mitä odotan kurssilta… siis miljoona kysymystä ja ajatusta pyöri mielessä.

Tapaamiseen meitä osallistui ainoastaan kolme henkilöä. Tunnelma oli hiukan hämmentävä, hiukan odottavakin, mitä tästä tulee? Päivä eteni kuitenkin CxO Vaikutusvoima ™ -profiilin läpikäynnillä ja oman kehityssuunnitelman luomisessa. Innostusta riitti ja löysin aivan uuden energiatason itsestäni.

Kevät eteni, mentorointi eteni, ymmärrys ihmisten erilaisuudesta ja strategioista lisääntyi. Ymmärrys johtajan kehittymiseen lisääntyi; aina oppii uutta ja paras ei tarvitse olla. Ryhmä oppi tuntemaan toisensa ja luottamaan toisiinsa. Pystyimme jakamaan omia kokemuksiamme, saimme tukea ja kannustusta toinen toisiltamme.

Sitten koko maailma muuttui – Covid-19 -koronavirus muutti kaiken! Miten tästä eteenpäin?

Suunnitelmat muuttuivat, sovitut yhteiset mentorointitapaamiset peruttiin ja yllättäen huomasimme kurssin muuttuneen etävalmennukseksi!

Tonille suuri kiitos uusien valmennuskeinojen käyttöönotosta, nopeasti! Henkilökohtaisesti mietin, kuinka tästä selvitään, mutta yhteistyöllä ja toinen toisiamme tukien selvisimme. Porukalla opimme tekemään töitä etänä ja vuorovaikutus osallistujien kesken oli käsin kosketeltavissa. Kaikki osapuolet olivat aidosti läsnä ja oikeasti kuuntelivat toinen toisiaan.

Kiitän sydämestäni koko ryhmää – Toni, Päivi, Tanja ja Petra – kulunut kevät jää taatusti meidän jokaisen mieleen. Meidän kaikkien siivet kantavat tästä eteenpäin!

Meeri Muikku

Kirjoittaja on Helsinki Hospital Oy:n toimitusjohtaja. Kurssilaiset valitsivat hänet keskuudestaan kurssin priimukseksi.


 

Lue myös nämä kurssilaisten kirjoitukset:

  • Tapani Riihijärvi: Saneeraajasta suureksi humanistiksi – miten niin pääsi käymään? (lue tästä)
  • Jarkko Ambrusin: Unohtumaton matka liikuttaa huomennakin. (lue tästä)

Lue lisää CxO Certified Business Mentor –ammattimentoroinnista tästä ja –kurssista tästä.

Valikko