“Unohtumaton matka liikuttaa huomennakin”

Tiukkaa asiaa. Syvällistä itsetutkiskelua. Suuria tunteita. Pysyvä jälki, joka kantaa pitkälle.

CxO:n 11. Mentoroiva johtaja -kurssi oli monessa mielessä käänteentekevä oman johtajuuteni kehityspolulla. Johtajuuden nimenomaan laajasti käsitettynä, ei pelkästään työroolina.

Ensimmäisellä tapaamiskerralla jokainen katseli maailmaa vielä omasta vinkkelistään. Kaiken nähnyt saneeraajakonkari puhui koteloituneesta tunneälystä. Luovan alan yrittäjä pohdiskeli, mitä seuraavaksi elämässään. Pitkän työuran tehnyt markkinointialan ihminen oli uuden uran alkutaipaleella. Päätoimittajakloppi imi näkemyksiä ja kokemuksia kokeneemmilta konkareilta.

Varovaisen odottava, mutta myönteinen tunnelma, jota Toni osasi vahvistaa lempeän lujalla ja rautaisella pedagogiikalla.

Toisella tapaamiskerralla tuli itku. Ryhmän luottamuspääoma oli kasvanut omien kokemusten jakamisen ansiosta sellaiseksi, että me kurssilaiset päätimme kuin yhteisestä päätöksestä pistää kaiken likoon. Jaettiin sellaisia kokemuksia, joita ei ole välttämättä kerrottu kenellekään. Saatiin tukea ja kannustusta. ”Aika kovia juttuja sinullakin on esimiehenä jo taustalla”, oli kaikkien huulilta.

Kollektiivinen oivallus, että olemme tässä suuremman äärellä.

Sankarisaneeraajasta alkoi kuoriutua suuri humanisti. Yrittäjän suunta alkoi hahmottua. Uuden uran alussa oleva huomasi, että itse luodut kehityskohteet voivat ollakin mahdollisuuksia. Päätoimittaja ymmärsi, ettei ole yksin.

Eri testit vahvistivat käsitystäni, mistä motivoidun, miksi innostun, miksi ärsyynnyn ja miksi teen työtäni. Samalla ymmärsin, että itsensä tuntemus on johtajan tärkein pääoma.

Harvoin jos koskaan neljä lähipäivää ja muutama keskinäinen mentorointihetki on tehnyt niin kokonaisvaltaista vaikutusta kuin mentoroiva johtaja -kurssi teki. Se toi myös ymmärryksen johtajana kehittymiseen: ei tarvitse olla paras, mutta joka päivä voi parantaa, pienin askelin. Päivä päivältä lite bättre.

Kurssimme onnistui siksi, koska jokainen uskalsi laittaa itsensä täysillä likoon. Toni ja Marja-Leena mahdollistivat sen harkitulla, sopivan haasteellisella ja keskustelevalla kurssirungolla.

Suurin kiitos Tapanille, Arille ja Viiville. Teitte lähtemättömän vaikutuksen.

Jarkko Ambrusin, päätoimittaja


 

Kun haluat sisäistää ihmiskeskeisen yksilöllisen johtamisen taidot, CxO Certified Business Mentor™ -koulutus on juuri oikea sinulle. Tutustu ihmeessä!

 

 

 

Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.
Valikko