Saneeraajasta suureksi humanistiksi – miten niin pääsi käymään?

Olen työskennellyt erilaisissa esimiestehtävissä koko työurani, noin 40 vuotta. Hiuksissani on jo lähtöväri päässä. Luulin, että tuollaisella kokemuksella olen jo ”valmis” ja kaiken johtamisessa kokenut ja omaksunut.

Johtaminen on jo koettu ja opittu

Viime syksynä ryhdyin hakemaan eräälle johdettavalleni valmennusta, koulutusta, opastusta tai vastaavaa, jolla hän voisi siirtyä päällikkötason manageerauksesta ihmisten johtajaksi. Sain esimieheltäni vinkin, että koeta miten mentorointi toimii, esimerkiksi Toni Hinkka on sellaista tehnyt.

Tapaaminen Tonin kanssa johti sopimukseen ja eipä aikaakaan, kun johdettaviani oli jo kolme Tonin mankeloitavana, kukin heistä hieman erilaisella polulla. Muutos näiden kolmen henkilön kohdalla on ollut hämmästyttävä: työpaikoille on viety viikko toisensa jälkeen käytännön toimia paremmasta johtamisesta, työn tekemisen esteiden poistamisesta, ryhmähengen luomisesta, henkilöstön mukaan ottamisesta jne.

Mentorointi – voihan sitä kokeilla

Tätä muutosta seuratessani halusin itsekin kokeilla, voisiko tällainen vanha sotaratsu ja saneeraaja saada vielä jotakin uutta oppia johtamisesta. Niinpä ilmoittauduin mukaan mentorivalmennukseen.

Nyt, neljä kuukautta valmennuksen aloittamisen jälkeen istun mökillä diplomi kainalossa suuren hämmennyksen vallassa. Tämän matkan aikana huomasin, kuinka vähän tiedänkään johtamisesta ja kuinka vajavainen olen. Omat luuloni johtamistaidoista ja -tiedoista tulivat mitatuksi johdettavieni, kollegoitteni sekä esimieheni toimesta ristiin rastiin ja tulokset eivät läheskään aina osuneet omiin oletuksiini.

Käsittämätön hämmennys ja muutos

Miten helvetissä käynkään kurssilaisten kanssa niin syvissä vesissä, että itku tulee silmiin? Miten helvetissä 36 -vuotias mentori voi auttaa MINUA? Miten helvetissä minä mentoroin sarjayrittäjää? Miten helvetissä näistä kurssin työkaluista saa tolkkua?

Tämä kaikki yllä mainittu toteutui äärimmäisen onnistuneesti ja työkalutkin sain järjestykseen. En vaihtaisi tästä kokemuksesta sekuntiakaan pois. Päätin, että omistan lopputyöelämäni siihen, että varmistan kaikin tavoin johdettavieni onnistumisen. Toivottavasti tulevaisuudessa mahdollisimman moni pääsee kokemaan tämän saman kuin entinen mestarisaneeraaja, josta kuoriutui suuri humanisti mentorikurssin avulla.

Tapani Riihijärvi

kirjoittaja toimii Raskone Oy:ssä liiketoimintajohtajana

Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.
Valikko