Paikalla ja myös läsnä

Mitä läsnäolo on, miksi se on tärkeää ja miten voit sitä opetella. Katso videon esimerkit ja lähde mukaan parantamaan omaa vaikuttamisen taitoasi. Se kannattaa. Osa 2/ Läsnäolo

Oletko kokenut tilanteen, jossa sinusta tuntuu siltä, että joku toinen täyttää maailmasi täydellisesti edes hetken? Kun et huomaa mitään muuta kuin tuon toisen silmät ja kasvot. Aika katoaa, äänet vaimenevat ja katoatte kahdenkeskiseen kuplaan. Teidän välillä on yhteys. Huikea tunne. Olen itse kokenut sen ensihetkellä rakkaani kanssa, ystävän kanssa ja asiakkaan kanssa.

Vaikutustaitoisimmat ihmiset osaavat tämän taidon. Vaikka huone olisi täynnä ihmisiä, he kykenevät luomaan vaikutelman siitä, että juuri sinä olet kiinnostavin ja tärkein ihminen maailmassa sillä hetkellä. Tämä hetki saattaa jäädä kuitenkin mieleesi loppuelämäksesi.

Kun haluat saada toisen ihmisen kokemaan tuon saman tunteen, voit askel askeleelta opetella läsnäolon taidon. Huomaat varsin nopeasti sen vangitsevan vaikutuksen ja saat vastapalkkioksi yhteyden muihin ihmisiin. Kokemuksen myötä läsnäolo muuttuu vaivattomaksi ja aidoksi automaatioksi. Varoituksen sana kuitenkin – taito on niin harvinainen, että se voi hämmentää tai saatetaan tulkita merkitsevän enemmän kuin tarkoitit, tilanteesta riippuen.

Mitä on läsnäolon taito?

Läsnäolon taito tarkoittaa sitä, että ihmiset kokevat sinun huomioivan heidät sataprosenttisesti. Silmäsi, eleesi, koko kehosi, puheesi ja jopa ajatuksesi viestivät varauksetonta kiinnostusta toiseen ihmiseen. Suljet hetkeksi pois ulkopuolisen maailman.

Miksi läsnäolo on tärkeää?

Jokainen ihminen haluaa tulla huomioiduksi ja kaipaa tasaveroista kohtaamista – toisten ihmisen hyväksyntää ja kunnioitusta. Jopa kaikkein introverteimmat ja ujoimmat. Myös (etenkin) he, jotka näyttelevät vähät välittävän muiden ihmisen mielipiteistä.

Tuntuu, että tämä taito on pikkuhiljaa katoamassa, kun ympärillämme on niin paljon muita mielenkiinnon kohteita. Toisaalta, maailmamme on nykyään niin turvallinen, että luontaista taipumustamme kiinnittää huomiomme liikkeeseen ja etsiä ympäristöstä vaarasignaaleja voi huoletta vaimentaa. Sinun on siis aikaisempaa helpompi erottautua positiivisesti muista, jotka eivät läsnäolon taikuutta tajua.

Läsnäolon takuutaiat

Havainnollistavia läsnäolon taikoja näet yllä olevasta videosta.

Kokeile, voit vain voittaa.

@tonihinkka

P.S. Seuraavat CxO vaikutusvoima™ -koulutukset:

torstai 20 elokuun
tiistai 22 syyskuun
No event found!

 

 

Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.
Valikko