Vakuuttava viestintä varmistaa, että viesti kantaa perille asti

Keijo osallistui kerrankin taloyhtiön kokoukseen. Syykin oli selvä: Keijo halusi kiellättää terassitupruttelun, koska savut ajautuivat ikävästi sisätiloihin.

Keijo valmisteli elämänsä puheen. Hän haki kaiken mahdollisen tieteellisen ja juridisen tiedon, mitä asiasta oli koskaan kotimaisella kirjoitettu.

Tuli Keijon vuoro puhua. Jännittyneenä, pää painuneena hän kuiskaili ja takelteli sivupoluilla. Niin pitkään, ettei 10 minuutin puheenvuoroajassaan päässyt asiansa ytimeen lainkaan. Ne muutamat sanat, jotka naapurit kuulivat, olivat termejä, joita he eivät ymmärtäneet.

Keijolle sateli kysymyksiä, muttei Keijo niistäkään ottanut selvää. Outoja kysyivät ja vielä oudompia Keijo vastaili.

Koitti äänestys asiasta. Koska kukaan ei tiennyt mistä piti itse asiassa äänestää, he äänestivät varmuuden vuoksi nykytilan puolesta. Tupruttelu sai jatkua.

Seuraavana vuonna Keijo valmisteli samasta asiasta 20 sekunnin puheenvuoron. Hän kiinnitti asiaakin enemmän huomiota siihen, miten hän asiansa esitti. Äänestyksessä hän varmisti kannalleen murskavoiton.

Mitä on viestintä?

Viestintä on sitä, että ymmärrät muita ja sinua ymmärretään. Vaikuttava viestintä sisältää kiteytyksen, sävykkyyden, selkeyden ja kokokehoisuuden.

Miksi viestintätaito on tärkeää?

Jos et tule ymmärretyksi, et saa haluamaasi. Jos tulet ymmärretyksi väärin, saat jotain jota et halua. Jos et ymmärrä muita, viestit itsekin vääristä asioista tai väärin. Jos ymmärrät muita väärin, teet vääriä johtopäätöksiä.

Miten kehität viestintätaitojasi?

Opettele tunnistamaan ja viestimään kaikki oleellinen ja vain oleellinen. Tee se tavalla, joka pitää kuulijasi hereillä, herättää mielenkiintoa. Käytä sanoja ja termejä, jotka kuulijasi ymmärtävät helposti. Tue sanomaasi ilmeilläsi, eleissäsi ja koko kehollasi.

Miten tämä kaikki tehdään, selviää seuraavissa neljässä jaksossa.

Näillä keinoilla saat haluamasi viestin perille taloyhtiössä, työpaikan palaverissa, palkkaneuvottelussa ja parisuhdekriisipalaverissa

Toni, vaikutusvoima-aktivisti


Tilaa vinkit vaikuttavuudesta ja johtajuudesta:

  • Emme roskapostittele. Emme luovuta tietojasi . Voit koska tahansa peruuttaa.

P.S. Seuraavat CxO vaikutusvoima™ -koulutukset:

torstai 20 elokuun
tiistai 22 syyskuun
No event found!
Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.
Valikko