Kehonkieli on voimakas viesti – se paljastaa todelliset ajatuksesi

Miksi Pasi, 27, sai potkut portsarinhommista alle viikossa, vaikka hän täytti, jopa ylitti, mielestään kaikki ammatin perusvaatimukset?

Hänen vankka kehonsa leveni sopivasti hartioita kohti. Hänellä oli kaksi mustaa ja yksi purppuravyö itämaisista taistelulajeista. Luonnonlempeät kasvonsa hän sai tiukalla irvistyksellä väännettyä semiuhkaavaksi. Hän seisoi ravintolan ovella kädet puuskassa jalat hartioitakin leveämmin kuin roomalainen gladiaattoripatsas.

Yksikään potentiaalinen rettelöitsijä ei ollut viikkoon astunut ravintolaan. Yksi häirikköoletettu lähestyi ovea torstain alkuillasta, mutta kääntyi kannoillaan Pasin tuiman ilmeen nähtyään ja meni viereiseen juottolaan, jonka ovella seisoi lempeästi hymyilevä kynäniska kukkakeppi käsillään eloisasti viittelöiden.

Aikaisemmin hälinätunnelmastaan tunnettu ravintola oli Pasin ovivahtivuorolla muuttunut hetkessä rauhan tyyssijaksi, jossa henkilökunta jutusteli leppoisasti keskenään.

Mitä on kehonkieli?

Kehonkieli on ilmeitä, eleitä, asentoja ja liikkeitä. Toisin sanoen, kaikki mitä aistimme toisista ilman kuuloa, pääosin katseellamme.

Mitä kehonkieli paljastaa?

Valtava, itse asiassa valtaosa, viestinnästämme on sanatonta viestintää. Miljoonien vuosien evoluutiossa meillä kaikilla on perinnöllinen taito lukea kehonkieltä. Kehomme viestii, vaikka suustamme ei tulisi sanaakaan.

Paradoksaalisesti sanallisen sivistyksen räjähdysmäinen kasvu on samalla sumentanut kykyämme ja uskoamme sanattomaan tulkintaan.

Jotkut ihmiset ovat välillä hämmentyneet seurassani. Ovat kysyneet, miten osaan lukea heidän ajatuksiaan.

En minä ajatuksia lue, vaan kehonkieltä, joka paljastaa puheen kanssa ristiriidassa olevat ajatukset ja vielä vahvemmin tunteet. Ja tunteethan ovat päätöksenteosta jopa 95 prosenttia, kuten olen jo aikaisemmissa jaksoissa kertonut.

En lue virheettä, mutta virheetöntä ei ole se puhekaan. Joskus puhe on myös valhetta. Kehonkieli valehtelee paljon harvemmin.

Miten kehonkielitaitoa voi opetella?

Ihan samalla tavalla kuin äidinkieltäkin. Opiskele, harjoittele, kokeile ja ota opiksi.

Kuten kaikessa viestinnässä, kehonkieli on kaksisuuntaista. Voit ”puhua” toisille ja voit ”kuunnella” toisia. Kehonkielellä puhuminen on sitä, että omilla ilmeilläsi, eleilläsi, asennoillasi ja liikkeelläsi tuet ja tehostat sanomaasi. Kuuntelijana osoitat kiinnostuksesi.

Kannustan rohkeasti kokeilemaan. Arvaile ääneen mitä toiset kehollaan viestivät. Tulkintatarkkuutesi paranee kokemuksen myötä.

Me suomalaiset olemme kehon kielessä yleisesti tarkasteltuna huonoja. Siksi sen opettelulla on erittäin helppoa erottua joukosta positiivisesti.

Kehonkieli läpäisee kielimuurit

Kehonkielitaitojen merkitys korostuu, kun kohtaat ihmisiä muita kulttuureista. Kehonkieltäsi luetaan ja tulkitaan todennäköisesti paljon enemmän kuin suomalaisten keskuudessa. Kehonkieli auttaa myös niissä tapauksissa kun yhteistä puhuttua kieltä ei ole. Valtaosa kehonkielestä on täysin samaa maapallon kaikilla kolkilla.

Napakka video-opas kehonkieleen

Mihin kehonkielen viestintävoima perustuu? Vajaan kolmen minuutin videosta saat myös arvokkaan neuvon ja varoituksen, mitä kannattaa välttää, ettet tahtomattasi viesti olevasi uhmaikäisen tasolla!

Kokeile, voit vain voittaa!

Toni, vaikutusvoima-aktivisti


Tilaa vinkit vaikuttavuudesta ja johtajuudesta:

  • Emme roskapostittele. Emme luovuta tietojasi . Voit koska tahansa peruuttaa.

 

P.S. Seuraavat CxO vaikutusvoima™ -koulutukset:

tiistai 24 maaliskuun
keskiviikko 22 huhtikuun
tiistai 19 toukokuun
No event found!
Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.
Valikko