Keijo päätti, että nyt hänen tiiminsä pitää yltää huippusuoritukseen. Hän päätti innostaa joukkonsa elukanraivoluokan suoritukseen.

Keijo valmisteli elämänsä parhaan puheen. Siinä oli aatosta, eetosta ja paatosta. Keijo mietti, tiivisti ja selkeytti puhetta koko yön. Lyhyt torkahdushetkikin oli uni puheesta.

Aamulla tiimi kokoontui. Keijo astui joukkonsa eteen. Kankein askelin, ryhti lysyssä ja kestokassit silmiensä alla. Syvällä haukotuksella hän veti ilmaa sisään ja aloitti puheensa: ”öö…, hmm…, tuota…, rakkaat tiimiläiset. Nyt puserretaan tiimistä semmoiset mehut, että siitä voidaan tehdä energiajuoman raaka-ainetta. Huoh…”

Keijo oppi kerrasta, että haukotus tarttuu, mutta johtajan haukotus se vasta tarttuukin.

Mitä on tunteensiirto?

Tunteensiirto tarkoittaa sitä, että kykenet tartuttamaan tunnetilasi kanssaihmisiin.

Miksi tunteensiirto on tärkeää?

Valtaosa päätöksenteosta on tunnetta. Tämä koskee kaikkia ihmisiä. Aivan kaikkia. Jos siis haluat, että ihmiset tekevät haluamiasi päätöksiä, sinun pitää vaikuttaa heidän tunteisiinsa. Tunteisiin voi vaikuttaa vain kokemalla haluttu tunne ensin itse.

Miten kehität tunteensiirtotaitoasi?

Pääosalle suomalaisia tämä lienee helppoa. Anna tunteidesi vahvistua ja näkyä hieman enemmän. Älä pidättele. Muista kuitenkin rajat: itkupotkuraivarit ja pohjattoman rakkauden osoitukset eivät yleensä kasvata kenenkään vakuuttavuutta – etenkään työpaikalla.

Toni, vaikutusvoima-aktivisti


Tilaa vinkit vaikuttavuudesta ja johtajuudesta:

  • Emme roskapostittele. Emme luovuta tietojasi . Voit koska tahansa peruuttaa.

 

P.S. Seuraavat CxO vaikutusvoima™ -koulutukset:

torstai 20 elokuun
tiistai 22 syyskuun
No event found!
Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.
Valikko