Narsistista persoonallisuushäiriötä kärsii ehkä pari-kolme prosenttia ihmispopulaatiosta. Koska tutkimuksen mukaan narsistisen persoonallisuushäiriön ominaisuudet parantavat etenemistä uralla johtajaksi, arviomme mukaan jopa 10 % johtajista kärsii tästä persoonallisuushäiriöstä.

Et ehkä tunnista narsistia, jos et ole hänen uhrinsa. Sivulliselle narsisti saattaa olla vain vähän erikoinen persoona, jopa huumorintajuinen ja idearikas henkilö. Uhriksi joutuvalle narsisti on kuitenkin itse piru, kaiken elämänilon ja työkyvyn musta aukko. Monet narsistit kuitenkin itsekeskeisyytensä vuoksi näyttävät hankalalta ihmiseltä suuremmalle joukolle. Siksi narsisteja sanotaankin joskus yksinkertaisesti mahdottomiksi ihmisiksi. Silti jokainen hankala ihminen ei ole sosiopaatti eikä narsisti.

CxO Mentor Oy:n toimitusjohtaja, johtamisaktivisti Toni Hinkka ja Salescon Oy:n toimitusjohtaja Markus Lustig julkaisivat ensimmäisen version narsistista persoonallisuushäiriöstä kärsivästä eli lyhyemmin narsistista selvitymisoppaan kesällä 2014. Opas on pikkuhiljaa täydentynyt ja täydentyy edelleen mm. käynnissä olevan kyselyn avulla.

Tule kuulemaan, miten narsistista voi selviytyä. Tarjolla on käytännönläheisen selviytymisoppaan askeleet.

CxO Academy Vantaan aamiaistilaisuudet ovat veloituksettomia mutta edellyttävät ennakkoilmoittautumista. Ilmoittaudu tapahtumakalenterin kautta!

Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.
Valikko