Vehon johtoryhmä kehitti yhteistoimintaansa vaikutusvoimaretriitissä

Veho Oy Ab:n konsernin johtoryhmä kokoontui päiväksi kehittämään yhteistoimintaansa. Aiheena oli jokaisen henkilökohtaisen vaikutusvoiman ja sitä kautta koko johtoryhmän toiminnan vaikuttavuuden tehostaminen. Päivää luotsasi Toni Hinkka CxO Professional Oy:stä.

Talousjohtaja Anssi Räsänen:

”Päivä oli hyvin erilainen aikaisempiin johtoryhmämme kehittämispäiviin verrattuna. Kukaan ei tiennyt mitä tulee tapahtumaan ja siksi tunnelma oli aluksi hieman jännittynyt. Mitä pidemmälle päivä eteni, sitä vapautuneemmaksi tunnelma muuttui ja purskahtelimme tuon tuosta nauruun.

Pelillistäminen avasi uusia ovia jo tutuissa henkilöissä. Kun vaikutusvoima-asioita, vuorovaikutushyveitä, käytiin läpi, katsoit kollegaasi toisin kuin arjen työssä.

Olen päivän jälkeen aika ajoin palannut materiaaliin ja löytänyt sieltä vastuksia siihen, miten voin toimia paremmin.

Ilman tätä johtoryhmän kehittämispäivää tammikuussa alkuvuotemme olisi ollut paljon vaikeampi. Opimme löytämään toisistamme uusia hyviä puolia ja vahvuuksia. Suuri haastava muutos saatiin paljon turvallisemmin keskusteltua läpi.

Näkyi, että päivän luotsi, Toni Hinkka, osaa asian todella syvällisesti. Syväymmärrys vaikutusvoimasta on selkeästi itse ja sydänverellä rakennettu. Aluksi myös kouluttajan jännitys näkyi, mikä kertoi minulle siitä, että hän hoiti osansa tosissaan, kaikkensa peliin laittaen.”

Anssi Räsänen

Valikko