On kivaa olla johtaja, kun menee hyvin. Johtaja saa hyvää palkkaa, johtaminen motivoi vallanvetoamia sekä johtaja-titteli ja muut edut statuksesta kiinnostuneita. Kyllä kelpaa!

Moni osaakin olla johtajana ihan OK, kun menee hyvin. Mutta jos yhteisöllä menee huonosti, tilanne on toinen.

Huonosti toimivan yhteisön johtajan on ymmärrettävä, että johtamisessa on kaksi puolta: toisella puolella edut, joita tämän kirjoituksen alussa luettelin, ja toisella puolella rankat päätökset ja toimenpiteet, joilla yhteisö saadaan taas hyvin toimivien joukkoon. Jos sinulle on kelvannut lantin toinen puoli, myös toisen puolen velvoitteet on hyväksyttävä. Aina johtaminen ei ole kivaa.

Työpaikkakiusaaminen on vakava ongelma. Yhteisötasolla sen seurauksena työilmapiiri huononee ja tuottavuus alenee. Ihmiset, joilla on markkina-arvoa, hakeutuvat töihin muihin yhteisöihin. Ne, jotka eivät lähde, voivat huonosti, mikä näkyy sairauspoissaoloina ja alentuneena tehokkuutena, esimerkiksi. Kaikki inhimillisiä tragedioita mutta myös rahanarvoisia asioita.

Armeijassa saatettiin joskus ajatella, että “komppania hoitaa komppanian ongelmat”, eli esimiestä ei pidä vaivata miehistön välisistä ongelmista. Se oli väärää johtamista jo silloin, eikä sovi missään tapauksessa nykypäivään.

Nimittäin, johtajalla on velvollisuus puuttua työpaikkakiusaamiseen heti. Heti, kun hän sellaista havaitsee tai heti, kun siitä hänelle kerrotaan. Tietämättömyys on kelvoton tekosyy ja puuttumattomuus voidaan punnita oikeudessa yhtä rangaistavaksi asiaksi kuin teko itse.

Ei ole kivaa lähteä selvittämään työpaikkakiusaamista eikä syitä yhteisön tai sen osan huonoon työilmapiiriin. Vaan vielä ikävämpää voi olla seurauksena, jos työntää päänsä pensaaseen ja jättää selvittämättä.

Johtaja itse voi olla selvittäjänä tehoton; voi olla, että hänellä ei ole riittävästi aikaa irrotettavana, hänelle ei kerrota asian kaikkia puolia tai hänen kykynsä johtaa organisaatiota häiriintyy, jos hän sekaantuu tapaukseen liian syvälle. Siispä kannattaa hankkia ulkopuolinen ja samalla puolueeton selvittäjä. Mieluummin, heti kun ongelma on noussut esiin.

Todelliset johtajat kantavat johtajan vastuun myös silloin, kun yhteisöllä menee huonosti.

Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.
Valikko