Jäämiehen karisman koostumus. Voitko sinä omaksua Kimin vaikutusvoiman?

Jäämiehen karisman koostumus

Miksi Kimi Räikkönen on niin suosittu? Nopeuden ja miljoonien lisäksi, mitkä seikat Jäämiehen persoonassa selittävät ihailun? Onko Kimissä karismaa?

Kehitän ja koulutan työkseni vuorovaikutusammattilaisten kuten vaikuttajien, johtajien ja myyjien vaikuttamisen taitoja. Vakuuttavuus on perimmiltään luottamuksen ja yhteyden rakentamista toiseen ihmiseen. Siinä on useita lainalaisuuksia, jotka toimivat kaikkialla maailmassa kaikkien ihmisten välillä taustasta riippumatta. Sopiiko Kimi tähän muottiin?

On monia seikkoja, jotka voisivat puhua Kimin karismaattisuutta vastaan. Vaan tarkemmin tutkiskellen ne saattavatkin olla hänen vaikutusvoimaansa lisääviä, kun ymmärtää sen maailman, jossa niitä tarkastelee. Poimin tähän palstatilan sallimat keskeiset havainnot.

Läsnäolon taito vaikuttaa ensisilmäyksellä varsin heikolta. Lehdistötilaisuuksissa hän näyttää enemmän siltä kuin ei haluaisi olla lainkaan paikalla. Kun taas miettii sitä keskittymistä, mikä hänellä on ajamiseensa, voi läsnäoloa pitää jopa poikkeuksellisena vahvuutena.
Kimi ei vaikuta kovinkaan innoittavalta. Kun ymmärtää, mistä innoituksen kyky koostuu, kääntyy tämänkin asetelma päälaelleen. Innoitus muodostuu arvoista, missiosta, sitoutumisesta, energiasta ja tunteensiirrosta. Näin palasteltuna on helppo havaita, että voittamisen kontekstissa hän on valtavan innoittava.
Entä sitten viestintä? Siinä Kimi ottaa varmaan turpaan? Vaan ei. Hän jos kuka osaa kiteyttää; lauseissa ei ole yhtään ylimääräistä. Selkeitäkin lauseet ovat ilman tarpeettomia kikkailuja. Kehonkieli tukee sanottua: Ilmeestä näkee mitä mieltä hän on toimittajien kysymyksistä.
Rohkea ja aito Jäämies ainakin on. Hän uskaltaa olla oma itsensä ja toimia omaleimaisesti sirkuksessa, jossa olisi helppoa yrittää asettua muiden pakottamaan muottiin.
Kun muistaa, että karisma on jokaisen ihmisen kohdalla erilaista, ymmärtää mikä Kimissä viehättää. Hän on ainutlaatuinen!

Jos haluat tulla karismaattisemmaksi, löydä omat ainutlaatuiset, mutta toisiin vetoavat vaikuttamisominaisuutesi.

Toni Hinkka
Kirjoittaja asuu Kimin vaimon kanssa samassa osoitteessa, mutta eri aikaan

Kirjoitus  Jäämiehen karisman koostumus on julkaistu ensimmäisen kerran Helsingin Uutisissa  ja Länsiväylässä 13.9.2018

Kun vaikuttamisen taito kiinnostaa, lue lisää!

 

Valikko