CxO:n blogi

Miljardilla dollarilla jätettä

Share |

Maanantai 19.11.2012 - Reino Myllymäki


Taas yksi julkishallinnon tietojärjestelmäprojekti meni näyttävästi nurin. Yhdysvaltain ilmavoimien ERP-hanke haudattiin kymmenen vuoden ja reilun miljardin dollarin (1 030 miljoonaa dollarie eli 790 miljoonaa euroa) investoinnin jälkeen. "Minkälaisella suunnittelulla saa miljardista dollarista jätettä,” ihmettelee it-konsulttiyhtiö Asuretin toimitusjohtaja Michael Krigsman uutispalvelu Idgns:lle.

Niinpä. Taas yksi case edelleen jatkuvaan tietojärjestelmien epäonnistuneita tietojärjestelmäprojekteja koskevaan tutkimukseemme. Tietoviikon verkkosivujen juttu ei anna aineksia analysointiin muuta kuin yhdessä suhteessa: koska projekti keskeytettiin, se on selvästi epäonnistunut. Ei vaikeuksiin joutunut eikä onnistunut.

Erityisesti julkishallinnon tietojärjestelmäprojektit tuntuvat pääsevän otsikoihin. Osittain se johtuu julkishallintoon liittyvistä julkisuusvaatimuksista, osittain yhteisestä huolestamme, joka kohdistuu siihen, miten veroeurojamme käytetään. No, miljardilla eurolla elätettiin melkoista konsulenttilaumaa kymmenen vuotta...

Miksi IT-projekti epäonnistuu. Siksi, että se on IT-projekti. Näin sanoin Projektipäivillä viime tiistaina ja samoin sanoin Wakarun Cobit-kurssin vetäjälle elokuussa. Sitten, kun projekti on aito liiketoiminnan kehitysprojekti, sen onnistumisen edellytykset paranevat. Ja varsinkin, kun se tehdään hyvässä yhteistyössä liiketoiminnan, tietohallinnon ja IT-kumppanien kesken.

98 % IT-projekteista kuulemma pilaa loppujen maineen .... ;-)

Sanoin Projektipäivillä myös, että "organisaatiot voivat vaikuttaa projektin ulkoisin ja sisäisin järjestelyin kehitysprojektiensa onnistumisiin. Jos näin on, organisaatiot voivat valita, onnistuvatko vaiko epäonnistuvatko heidän projektinsa."

No, tietojärjestelmäprojektin onnistumisen todennäköisyyteen voi vaikuttaa. Ulkopuolinen apu voi olla ratkaisevan tärkeää. CxO tekee sekä projektin valmistelun health checkejä että tukee valmistelua. Varsin kustannustehokkaaseen hintaan. Kysy.

Avainsanat: epäonnistuminen, ERP, projekti, ammattimentorointi, IT-projekti


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini

Lähettääksesi kommentin sinun tulee kirjoittaa alla oleva merkkijono kenttään